Een grote stap richting een
duurzame toekomst

In de stad van morgen wordt de mooiste hoogbouw efficiënter gerealiseerd dan ooit te voren. Sparen we het klimaat en respecteren we de menselijke maat. Gaan comfort en energiebesparing hand in hand. Komt een oogstrelend ontwerp tot leven in een gestroomlijnd bouwproces. En staan de kwaliteitsbeleving én het financiële rendement op een hoog niveau. Dankzij BicoSkin, de elementgevel voor de volgende generaties.
Video afspelen

De voordelen van BicoSkin

Meer milieuwinst

De CO2-footprint van BicoSkin ligt tot vijf keer lager dan die van een traditionele gevel. Daarmee zetten we een grote stap richting net zero.

Gerecyclede PET-flessen en biocomposiet
BicoSkin bestaat uit een kern van gerecyclede PET-flessen met een schil van biocomposiet uit agriwaste. Dankzij de unieke materiaaleigenschappen draagt BicoSkin tegelijkertijd positief bij aan de BENG-eisen én een lage MPG-score. Met BicoSkin is een Rc-waarde tot 6,7 m²K/W mogelijk, terwijl de CO2-footprint twee tot vijf keer lager ligt dan die van HSB- of betongevels.

De CO2-footprint van BicoSkin ligt tot vijf keer lager dan die van een traditionele gevel. Daarmee zetten we een grote stap richting net zero. Download hier de EPD van BicoSkin.

Lichtere constructie
Een keuze voor BicoSkin in de ontwerpfase is een keuze voor maximale milieuwinst. De elementen zijn gemiddeld vijf keer lichter dan HSB en vijftien keer lichter dan beton. Dit maakt een lichtere constructie mogelijk en dat werkt positief door in de milieuprestaties van het gebouw, de logistiek en het proces op de bouwplaats.

Refurbishen en hergebruik
BicoSkin is duurzaam in elke zin van het woord: het product heeft een zeer lange levensduur en kan na verloop van tijd gerefurbisht of hergebruikt worden. Die lange levensduur heeft een positief effect op de total cost of ownership van het gebouw en bij hergebruik zelfs op de duurzaamheidsprestaties van opeenvolgende projecten.

Meer rendement

BicoSkin elementgevels zijn dunner dan traditionele gevelconcepten. Het gebruiksoppervlak en daarmee de huur- of verkoopopbrengst is daardoor optimaal.

Kostbare extra meters
De prestaties van een BicoSkin elementgevel zijn gelijk aan of beter dan die van HSB en beton bij een zeer geringe basisdikte van 172mm. Gerekend over de hele gevel van gebouw levert dat kostbare extra meters gebruiksoppervlak op.

Meer financieel voordeel
Het lage gewicht en de unieke materiaaleigenschappen van BicoSkin leveren meer financieel voordeel op: een lichtere constructie vergt minder materiaal, wat de totale bouwkosten verlaagt. Dat scheelt ook nog eens transportbewegingen en inzet van materieel. Dankzij de milieu-investeringsaftrek profiteert u bovendien van een fiscaal voordeel dat kan oplopen tot 45%.

Meer bouwsnelheid en -kwaliteit

De lichte BicoSkin gevelelementen worden volledig prefab, met de gewenste afwerking en inclusief kozijnen geleverd. Zo dragen ze bij aan een goed, snel en efficiënt bouwproces.

Afgewerkt en wind- en waterdicht
BicoSkin elementen worden volledig afgewerkt geleverd en dankzij EPDM elementkoppelingen zijn ze meteen wind- en waterdicht. Na plaatsing is er dus geen buitenafwerking meer nodig. BicoSkin kan daardoor snel en efficiënt met een kraan worden geplaatst. Zonder steigers, zonder afval op de bouwplaats en met een beperkt ruimtebeslag.

Eén partij voor de gevel
Dankzij het BicoSkin-concept ligt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, prestaties, montage en wind- en waterdichtheid van de gevel bij één partij. Dat maakt het proces snel en transparant en verlaagt de kans op faalkosten.

Meer vormvrijheid

Dankzij het materiaal en de maakwijze biedt BicoSkin een unieke vormvrijheid.

Architectonische vrijheid
BicoSkin elementgevels zijn gemaakt van biocomposiet dat licht, dun en zeer sterk is. Mede daardoor is het materiaal makkelijk in verschillende vormen te persen. Combineer dat met alle mogelijke afwerkingen – steenstrips, coatings, stuc – en de architectonische vrijheid in vorm- en kleurgebruik is enorm.

Ruime keuze in toevoegingen
BicoSkin leent zich bij uitstek voor toevoegingen aan de gevel als balkons of groenvoorzieningen. Dat geeft de architect maximale ontwerpvrijheid en een toch al bijzondere gevel nog meer eigen gezicht.

Vraag een gratis
BicoSkin sample box aan

BicoSkin