Meer milieuwinst

Een elementgevel van 100% gerecyclede petflessen en agriwaste? Met BicoSkin kiest u voor een gevel met een CO2-voetafdruk die tot 5 keer lager ligt.

Onze BicoSkin elementgevel is gemaakt van gerecyclede petflessen met een schil van biocomposiet. Dat biocomposiet vinden we bij De Groot & Visser een geweldig materiaal. Het wordt gemaakt van de afvalstroom van voedselgewassen en is dus op elk continent te produceren, zonder dat het de voedselketen raakt. Bovendien heeft het een zeer lange levensduur en zijn allerlei afwerkingen mogelijk.  

De kern van BicoSkin bestaat uit ArmaPET Eco, een foam van petflessen die niet alleen supersterk is, maar ook fantastisch isoleert. Het resultaat: een product dat tegelijkertijd positief bijdraagt aan de BENG-eisen én een lage MPG-score. Met BicoSkin is een Rc-waarde tot 6,7 m²K/W mogelijk, terwijl de CO2-footprint twee tot vijf keer lager ligt dan die van HSB- of betongevels.

Nieuwsgierig geworden naar BicoSkin? Vraag dan hier uw sample aan!

Deel dit artikel

BicoSkin in Nationale Milieudatabase

De biocomposiet elementgevel, ontwikkeld door De Groot & Visser in samenwerking met Holland Composites, is officieel opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD). Deze opname biedt

Meer vormvrijheid

Maximale ontwerpvrijheid voor uw hoogbouw? Met de duurzame BicoSkin elementgevel maakt De Groot & Visser het mogelijk.

BicoSkin